Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Β΄ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ



β΄ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
Ενημερωτικά σας παραθέτουμε τα βασικά στοιχεία που περιλαμβάνει η εγκύκλιος για τη διδασκαλία της Β΄ ξένης γλώσσας στο Δημοτικό Σχολείο για το διδακτικό έτος 2020-21:
«…Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2020- 2021 στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου συμπληρώνουν δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και την καταθέτουν στον Διευθύντρια του Σχολείου τους έως 5 Ιουνίου 2020.
Οι μαθητές/τριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά-Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε΄ τάξη.                  
Σε σχολεία με δύο ή περισσότερα τμήματα ανά τάξη, οι μαθητές/τριες δύναται να κατανεμηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους σε μεικτά-παράλληλα τμήματα με δύο προϋποθέσεις:
α) Ο ελάχιστος αριθμός για τη δημιουργία τμήματος είναι οι 12 μαθητές/τριες
β) Ο αριθμός των παράλληλων τμημάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των υφιστάμενων τμημάτων γενικής παιδείας, π.χ. από 2 τμήματα γενικής Παιδείας δημιουργούνται αποκλειστικά 2 τμήματα 2ης ξένης γλώσσας, από 3 τμήματα γενικής Παιδείας δημιουργούνται αποκλειστικά 3 τμήματα 2 ης ξένης γλώσσας κτλ….»
«Στις περιπτώσεις που δεν πληρούνται οι προαναφερθείσες (α΄ και β΄) προϋποθέσεις, η 2η ξένη γλώσσα διδάσκεται στο υφιστάμενο τμήμα Γενικής Παιδείας σύμφωνα με την επιλογή της πλειοψηφίας των μαθητών/τριών σε επίπεδο τμήματος.»
Ενημέρωση γονέων Στ ΄τάξης για δυνατότητα αλλαγής δεύτερης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο
Λαμβάνοντας υπόψη την εγκύκλιο με αριθμ. 53476/ΓΔ4/04-04-2017 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1171, τ.Β ́/04-4-2017) ,
ενημερώνουμε τους  γονείς των μαθητών της Στ΄ τάξης, που έχουν λόγους να επιλέξουν στο Γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχθηκαν στο Δημοτικό (Γαλλικά – Γερμανικά), μπορούν να υποβάλουν σχετική αιτιολογημένη γραπτή αίτηση ως την 4η Ιουνίου 2020 στη Διεύθυνση του σχολείου.



2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, εύχομαι να είστε όλοι καλά και σας ευχαριστούμε για την προσπάθεια που κάνετε για τα παιδιά μας μέσω της ηλεκτρονικής τάξης. Όσον αφορά στη δήλωση για τη 2η ξένη γλώσσα για τα παιδιά που θα πάνε Ε', μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά ή όταν ανοίξουν τα σχολεία και μέχρι 5 Ιουνίου 2020??
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας.Ευχαριστούμε πολύ.Εύχομαι κι εσείς να είστε καλά.Τη δήλωση της 2ης ξένης γλώσσας θα την υποβάλετε όταν ανοίξουν τα σχολεία,εκτός αν έρθει κάποια άλλη εγκύκλιος.Τότε θα έχετε έγκαιρα ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή