Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3ου Δ. Σ. Κορωπίου
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, εύχομαι να είστε όλοι καλά, σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.
Η πανδημία αναγκάζει όλους και όλες μας να προσαρμοστούμε σε καταστάσεις, που μέχρι τώρα δε γνωρίζαμε.
Αγωνιζόμαστε με τα μέσα που έχει ο κάθε εκπαιδευτικός και κάθε μαθητής/τρια, να φέρουμε εις πέρας το εγχείρημα της ασύγχρονης και σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
Ειλικρινά δεν είναι εύκολο. Το ξέρετε και το ξέρουμε.
Το σχολείο μας με γνώμονα την αγάπη μας και τη στήριξη στα παιδιά μας, είναι έτοιμο να προχωρήσει, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες  του Υπουργείου Παιδείας, μετά την ασύγχρονη, στη σύγχρονη διδασκαλία.
Δεν απαιτεί εγγραφή στο ΠΣΔ, ούτε κωδικούς.
Στο blog του σχολείου,(3dimkorop.blogspot.com) θα δείτε αναρτημένο το πρόγραμμα. Θα σας δοθεί link, από τους εκπαιδευτικούς του τμήματος των παιδιών σας.
Απλά θα πατήσετε στο σύνδεσμο, που θα σας δοθεί. Κατόπιν θα ανοίξει ένα παράθυρο, όπου θα συμπληρώσετε, πάνω , μόνο το όνομα του παιδιού και όχι το επίθετό τους, Αν ζητηθεί email θα γράψετε το εξής a@a.net. gr
Η δυνατότητα εισόδου στην ψηφιακή τάξη, μπορεί να γίνει από tablet, laptop, κινητό, υπολογιστή.
Όποιος δεν έχει τίποτα από αυτά η είσοδος μπορεί να γίνει και με κλήση σε συγκεκριμένο αριθμό που θα σας δοθεί από τον εκπαιδευτικό σας. Μόλις καλέσετε, θα σας δοθεί ένας εννιαψήφιος αριθμός για να εισέλθετε. Η κλήση σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας καθώς και η χρήση του internet, για το λόγο αυτό, είναι δωρεάν.
Θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σας στα παρακάτω:
J Εφόσον βοηθήσετε τα παιδιά σας, αποχωρείτε από το χώρο, για να αισθανθούν όλα τα παιδιά άνετα.
J Υπενθυμίζουμε στα παιδιά, ότι είμαστε ευγενείς με όλους και σχολιάζουμε με επιχειρήματα, σεβόμενοι το δάσκαλο/α μας, αλλά και τους συμμαθητές μας και τις συνθήκες. Ο δάσκαλος/α έχει το δικαίωμα αποκλεισμού μαθητή, όταν δεν τηρούνται όσα έχουν συμφωνηθεί.
J Δεν δίνουμε πουθενά το link, που θα δοθεί και πολύ περισσότερο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (fb, messenger, instagram, κ.τ.λ)
J Τέλος, αλλά πολύ σημαντικό και προστατευτικό για όλους,
 ΔΕΝ ηχογραφούμε, ΟΥΤΕ βιντεοσκοπούμε, για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με  νομικές -ποινικές κυρώσεις.
Σας παραθέτω την επιστολή που στάλθηκε για τους γονείς – κηδεμόνες από το Υπουργείο παιδείας και Θρησκευμάτων. Μακάρι να τα πούμε γρήγορα από κοντά, γιατί τίποτα σαν το μάθημα σε φυσική τάξη και φυσικές συνθήκες.

                                                                                                      Με εκτίμηση
                                                                                         Διαμαντίδου Παρασκευή

          ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι  προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,
    το πρόγραμμα των μαθημάτων on line για κάθε τάξη που ακριβώς είναι στο blog? Στις αναρτήσεις είναι μόνο η τελευταία ανάρτηση της διευθύντριας σχετικά με τα μαθήματα.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για ένα όσο το δυνατό γίνεται πιο άρτια, διαμορφωμένο προγραμμα. Λίγη υπομονή,σας παρακαλώ. Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη σπουδαία προσπάθεια που κάνετε για τα παιδιά μας!!
      Αναμένουμε σύντομα την ανάρτηση!
      Να είστε καλά

      Διαγραφή