Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη της Γ' τάξης στο πολιτιστικό πάρκο

Τα τρία τμήματα της Γ'τάξης του σχολείου μας,επισκέφθηκαν τον προηγούμενο μήνα,το πολιτιστικό πάρκο.

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε δύο εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα του πάρκου:
  • "Παλιά παιχνίδια"
  • "To πάρκο των δεινοσαύρων"

Παλιά παιχνίδια

Σε αυτό το πρόγραμμα οι μικροί μας μαθητές έμαθαν και έπαιξαν παιχνίδια μιας άλλης εποχής , τα οποία σπάνια παίζονται σήμερα. Οι παλιοί σίγουρα θα θυμούνται το κουτσό, το "Λύκε,λύκε είσαι εδώ", την κολοκυθιά, την τρίλιζα και πολλά άλλα.











Στο Πάρκο των Δεινοσαύρων


Η παρούσα έκθεση απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε ενήλικες και είναι εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος. Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων πανεπιστημίων. Πλήθος εντυπωσιακών ζώων κοσμούν την έκθεση, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της Ζωής στον Πλανήτη μας.
Κύριος σκοπός είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό, η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης Βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.
Το πρόγραμμα γίνεται από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό  και περιλαμβάνει ξενάγηση στα εκθέματα της έκθεσης διάρκειας 55’. Πέραν της ξενάγησης τα παιδιά θα συμμετέχουν σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για 25’.
Κείμενο από την ιστοσελίδα του πάρκου. Δείτε εδώ









Ήταν μια φανταστική επίσκεψη κι ευελπιστούμε και οι επόμενες να είναι το ίδιο όμορφες και καλύτερες!!! :)



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου