Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Charlotte, the painter

Υποψήφιοι για το βραβείο στην κατηγορία βραβείο Σκηνοθεσίας, βρέθηκαν οι μαθητές του Ε1 τμήματος του σχολείου μας, μετά από συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κινημάτογράφου, δημιουργώντας μια ολιγόλεπτη ταινία με την τεχνική stop motion, εμπνευσμένα από το βιβλίο του Φραν Βίβα "Η μικρή Σάρλοτ σκηνοθέτις".

Οι ήρωες του βιβλίου, η Σάρλοτ και ο γάτος της ο Μουντζούρης, έγιναν οι πρωταγωνιστές των παιδιών που με πολύ φαντασία δημιούργησαν μία μικρή ιστορία  επηρεαζόμενοι από το δικό τους κόσμο και ερεθίσματα.
Έτσι λοιπόν οι σύγχρονοι προβληματισμοί των παιδιών σχετικά με το ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον κινηματογραφικό φακό των παιδιών τα οποία χρησιμοποίησαν το μαύρο και το λευκό χρώμα που αναφέρονται ως αγαπημένα τη Σαρλοτ για να εκφράσουν αυτή την "αιώνια" μάχη του διαφορετικού. 


Η ιστορία αυτή συμπεριλήφθηκε στις τρεις επικρατέστερες ταινίες για το Βραβείο Σκηνοθεσίας και τα παιδιά έλαβαν μέρος στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Μεταξύ άλλων γνώρισαν τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Φρανκ Βίβα καθώς και τον κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο, συγγραφέα του γνωστού σε όλους Τριγωνοψαρούλη, παρέλαβαν τον έπαινό τους και πολλά δώρα.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης EΜΣΤ, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης ΜοΜΑ, την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών, το σωματείο ΜΑΖΙ για την ΕΦΗΒΙΚΗ υγεία, τον Οργανισμό Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού OPUS και τον Εκδοτικό Οίκο ΜΕΛΙΣΣΑ.
 Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, για την διάκριση αυτή, και μολονότι πρώτη φορά δοκίμασαν τη δημιουργία μιας ταινίας με αυτήν την τεχνική, μας απέδειξαν για ακόμη μια φορά, πως η φαντασία τους, η δημιουργικότητα σε συνδυασμό με την ομαδική δουλειά, μπορούν να μας "απογειώσουν". Ευχαριστούμε τη δασκάλα των Αγγλικών μας κα. Μαίρη Χατζηχαραλάμπους για τη βοήθεια στη μετάφραση του σεναριόυ καθώς και για τη γενικότερη συμπαράσταση και συνεισφορά της στην ταινία.


Και του χρόνου!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου